Virker holdningskorrigerende tøj?

Holdningskorrigerende tøj er blevet mere populært i Danmark de seneste par år, end nogensinde før. Teknologien bag tøjet kaldes Kinese, og det er ofte set i sportssammenhænge i form af Kinesetape. Det har været udbredt i udlandet i mange år, men på det seneste er også vi danskere begyndt at tage teknologien til os i vores beklædning.

Spørgsmålet er så, om holdningskorrigerende tøj egentlig virker, samt hvilke fordele og ulemper der er ved tøjet. Det stiller vi skarpt på i denne guide, så du kan blive klogere på, om du bør investere i en holdningskorrigerende T-shirt eller trøje.

Hvad er holdningskorrigerende tøj?

Holdningskorrigerende tøj er typisk T-shirts, trøjer eller rygstøtter, som er lavet i tætsiddende materiale med brug af Kineseteknologi. Tøjets formål er at stimulere inaktive muskler i kroppen og samtidig give dig en bedre kropsholdning.

Det vil som udgangspunkt virke øjeblikkeligt, hvor du kan mærke, at du er mere tilbøjelig til at rette dig op og holde ryggen i en mere naturlig og fornuftig position.

Og virker holdningskorrigerende tøj så? Hvis vi tager udgangspunkt i de to faktorer, der hedder Trustpilot-anmeldelser for de førende danske webshops af holdningskorrigerende tøj, samt en brugerundersøgelse med over 1.000 deltagende, foretaget af en af de omtalte webshops, så er resultaterne overvejende positive.

I testen skulle personerne bruge tøjet i to uger og derefter fortælle, om de kunne mærke forskel. Lidt over 97 % meldte positivt tilbage, hvormed kun ca. 3 ud af 100 personer ikke opnåede det forventede resultat.

Vores konklusion er derfor, at tøjet virker, såfremt du vælger den rette størrelse via størrelsesguiderne på den enkelte webshop, samt at du bruger tøjet efter anvisningerne.

Eksempelvis anbefales det, at du højst bruger din T-shirt eller trøje i en time eller to dagligt i løbet af de første 7-14 dage. Musklerne skal nemlig lige have tid til at tilvænne sig den nye holdning, og derefter kan du bruge tøjet almindeligt i løbet af hverdagen – både på job og i fritiden.

Fordele og ulemper ved holdningskorrigerende tøj

Der er helt klart en række stærke fordele ved at bruge holdningskorrigerende tøj, hvis du har behovet. Og med behovet mener vi, at du enten har smerter i muskler og led i f.eks. ryg, nakke og skuldre, eller hvis du generelt har tendens til en forkert kropsholdning og ikke får rettet ryggen ordentligt ud.

Fordele ved tøjet:

  • Kan afhjælpe spændinger i nakke og ryg
  • Kan reducere smerter i kroppen
  • Fungerer fint som almindelig T-shirt eller top inde under andet tøj
  • Transporterer sved effektivt væk og lader overkroppen ånde
  • Kan vaskes i vaskemaskine – Evt. i hånden for længere holdbarhed

OBS: Særligt for T-shirts gælder det, at de også kan være med til at rulle dine skuldre tilbage. Dette gør en top f.eks. ikke; den afhjælper kun nedre og øvre ryg.

Ulemper ved tøjet:

  • Vælger du en ordentlig trøje eller T-shirt i god kvalitet, så kan prisen godt løbe op i 4-700 kr. Det kan være smådyrt for nogle, men hvis det virker for dig, er det formentlig investeringen værd
  • Bruger du tøjet til hård træning med høj puls, som f.eks. spinning, så vær opmærksom på, at det kan virke ekstra varmt, hvis du har mere tøj udover

Læs mere om holdningskorrigerende tøj på https://doc24.dk/holdningskorrigerende-toej/.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR