Vægtvest

Hvis du godt kunne tænke dig at få lidt ekstra modstand på løbeturen eller under boksetræningen, så er det en rigtig god ide at supplere din træning med en vægtvest.

Med den kommer du til at øge din totale kropsvægt, og du vil derfor opleve en hårdere og mere fysisk krævende træning, som i sidste ende får dig til at forbrænde flere kalorier og styrke dine muskler endnu mere.

Hvis du ikke har prøvet at træne med en vægtvest før, så kan det være en god ide at starte med en vest på 5 eller 10 kg. Der findes også vægtveste på 30 kg, men de er bedst egnet til øvede. Herunder har vi fundet tre forskellige modeller til både nybegynderen og den øvede.


Adidas vægtvest 10 kg

adidas vægtvest

Kan købes hos Wupti.com


Kettler vægtvest 10 kg

kettler vægtvest 10 kg

Kan købes hos Fit4Fight.dk


Titan Fitness Box 30 kg

titan fitness box vægtvest 30 kg

Kan købes hos Nettofitness.dk


Vægtvest til løb

Er du interesseret i at forbrænde endnu flere kalorier, når du løber, så kan det være en god ide at investere i en vægtvest. En vægtvest til løb er med til at øge din kropsvægt, og på den måde kommer du automatisk til at forbrænde flere kalorier for hver eneste skridt, du tager.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du forbrænder flere kalorier, desto mere du vejer, så kan du jo prøve at besøge IFORMs ruteplanner. Vi har været inde på iFORMs ruteplanner, hvor vi har indtegnet en rute på 5 km. En distance som mange løbere godt kan overkomme.

Lad os så lege med tanken om, at du lige nu vejer 75 kg. Hvis du så løber en tur på 5 km, så vurderer værktøjet dig til, at du forbrænder 375 kalorier på sådan en løbetur.

Men prøv så at forestil dig, at du har løbet turen med en 10 kg vægtvest på. Så vil din totalvægt komme op på 85 kg, og så vil din kalorieforbrænding være 425.

50 kalorier mere pr. 5 km du løber. Det kan godt være, det ikke umiddelbart lyder af meget, men løber du bare et par ture om måneden – eller er du en af dem, der måske endda løber hver anden dag, så kan det jo hurtigt blive til rigtig mange ekstra kalorier, du får forbrændt.

I en måned med 30 dage, og en løbetur på 5 km hver anden dag, vil det blive til ekstra 750 kalorier forbrændt hver eneste måned. Og du skal jo ikke gøre meget andet for at tabe dem end at tage vægtvesten på, når du skal løbe.

Jo tungere en vægtvest du vælger at løbe med, jo flere kalorier vil du så også komme til at forbrænde. Igen er 30 kg ekstra måske lige hårdt nok at starte ud med, men så snart du føler dig i god form, så kan det være en god ide at gå et skridt eller to videre til en ny vest, der har lidt flere kilo på sig.

Andre træningsformer med vægtvest

Dog er det at bruge en vægtvest ikke kun begrænset til løb. Der er mange andre træningsformer, hvor du kan vælge at bruge en vægtvest til at øge kalorieforbrændingen og styrke dine muskler.

Du kan eksempelvis vælge at bruge en vægtvest, når du skal lave squats. Der er den fantastisk til at give dig yderligere vægt på, så du kan styrke dine ben endnu mere.

Det kan også være, det er blevet for nemt for dig at tage armbøjninger. Så er det også en god ide at give dig selv en yderligere udfordring med nogle flere kilo på. Bliver det for nemt for dig at tage armbøjninger, så giver det ikke særligt meget. Og så er det en god ide at anskaffe en vægtvest til at øge modstanden.

Vægtveste til sport

Det er dog ikke kun i fitnesscenteret, at vægtvesten bliver flittigt brugt. Der er også mange sportsgrene, som anvender vægtveste under træningen, hvilket også giver rigtig god mening, da det kan være med til at øge eksplosivitet og styrke uden sammenligning til andre redskaber.

Der er blandt andet rigtig mange fodboldspillere og håndboldspillere, der gør brug af en vægtvest under træning, så de kan presse sig selv lige det yderligere, så deres niveau bliver endnu bedre.

Så hvis du eksempelvis træner håndbold eller fodbold, så er det da en god ide at overveje, om du ikke skal have dig en vægtvest. Det kan også være, du skal anbefale dit hold eller din klub at investere i dem, da de kan være med til at udvikle og forbedre samtlige spillere i klubben.

Der er dog en del, der vælger at investere i dem selv, så de kan øge deres eget niveau, og så man ikke er afhængig af, at andre første skal købe den, og så er der måske ikke nok veste til alle.

Priser: Hvad koster vægtveste?

Priserne på vægtveste svinger utroligt meget. Hvis du bare kigger på sådan en ganske normal vægtvest på 10 kg, så kan den koste alt fra 449 kroner, som den eksempelvis gør hos MMAshop.dk, til 1499 kroner, som den blandt andet står til hos Wupti.com.

Inden for fitnessudstyr hænger kvalitet og pris tit og ofte sammen. Derfor kan det være en god ide at betale lidt ekstra for din vægt, hvis du går meget op i din træning og ikke ønsker at gå på kompromis med noget som helst. Er du derimod nybegynder, så kan du fint ”nøjes” med en billigere vægtvest.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR