Systematiser din løbetræning

Der er nok mange, der kender det der med at have tænkt, at løbetræning var en rigtig god idé, dengang du besluttede det. Og så går der noget tid – somme tider ret kort tid, så holdt det alligevel ikke, og alt andet var vigtigere at nå end at løbe.

Så står løbeskoene, løbeuret og løbebåndet derhjemme og samler støv på de gode idéers kirkegård.

For andre er det sådan, at de kommer ud at løbe. I starten flere gange om ugen – senere kan der gå uger eller hele og halve år imellem, at løbeskoene bliver luftet.

Er det mon bare en vilkår, eller kan du gøre noget for at forhindre, at din løbehistorie blot bliver en til i rækken af forliste træningsplaner?

Sæt realistiske mål

Det er altid en god idé at lægge et fornuftigt realitetsslør ud over dine ellers udmærkede planer. Er det rent praktisk ikke muligt, at du løber lange distancer hver dag efter arbejde, fordi du er træt eller har andet i livet end løb, du også skal forholde dig til? Så må du jo justere din plan, så det bliver mere sandsynligt, at du kan overholde den.

Hvis din plan skal holde på den lange bane, og det skal den vel, så dur det ikke, at din entusiasme kun holder de første to uger.

Tænkte du, at du ville ud at løbe i naturen, men finder på undskyldninger, når vejret er skidt, så har du valgt det forkerte land at bo i.

Er vejret en udfordring, så må du indlægge muligheder for at komme til at løbe enten i et træningscenter eller på et løbebånd, som du installerer hjemme i privaten.

Det er en øvelse i at komme de mange mere eller mindre dårlige undskyldninger for ikke at komme ud at løbe lige i dag, til livs. Det kan godt være lidt af en opgave, men tænk: Er det en reel grund til at aflyse, eller er det bare en undskyldning?

Indendørs løb

Der er således flere måder, du kan passe din løbetræning på uden at skulle ud at løbe i al slags vejr.

Foretrækker du at løbe på løbebånd i træningscenteret, så er der masser af muligheder for det. De fleste centre har nærmest døgnåbent, så du kan smutte ned at løbe dig en tur når som helst, det lige passer ind i dit øvrige program.

Er et fitnesscenter ikke lige dig, eller bor du langt væk fra et, så er der den mulighed, at du kan sætte et op derhjemme. Så har du to undskyldninger færre for ikke at få løbet. Det er tilgængeligt altid, og du skal ikke afsted for at benytte det.

Lyder det som noget, der kunne passe ind i dit ellers travle liv, så kan du orientere dig om nogle udvalgte modeller af løbebånd, som er blevet testet og vurderet.

Nogle af disse fremragende løbebånd kan tilmed slås sammen, så de ikke fylder så meget at have stående. Så undskyldningen om, at du ikke har plads til at have sådan et stående, er hermed også skudt ned.

Løb som supplerende træning

Er du en habil og stabil sportsmand/-kvinde, så skal du nok finde tid i din hverdag til at få trænet. Vil du gerne supplere din øvrige træning med nogle løbeture, så er det jo faktisk ret nemt at få passet ind, netop fordi det ikke kræver det store at hoppe i et par løbesko og så komme afsted.

Om det så er løb udendørs eller indendørs, er ikke så vigtigt, som at du får det gjort.

Sæt din træningsuge i system, så er der størst sandsynlighed for, at du lykkes med din plan. Det gælder for sportsfolk og for motionister på ale niveauer.

Løb er godt

Løb styrker dit kredsløb, dine ben- og rygmuskulaturer, din kondition og dit generelle velvære. Det kræver ikke det store udstyrsstykke, selv om nogen mener det, og det kan dyrkes hvor som helst. Der er faktisk ikke ret mange gode argumenter for ikke at snuppe en løbetur eller flere i løbet af din uge.

Får du holdt din træningsplan, så giver det godt både fysisk og psykisk. Der er ikke noget så selvtillidsgivende som at lykkes med at overholde dine egne planer. Derfor bør dine planer også være sådan, at de er realistiske at leve op til.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR