Soja proteinpulver (guide)

Soja proteinpulver er et stærkt alternativ til whey protein, og da det har mange positive egenskaber, er det selvfølgelig noget vi har skrevet en stor artikel om.

Der er flere grunde til at se nærmere på soja proteinpulver. Det er et oplagt valg, hvis du er kørt træt i valleprotein eller lider af allergiske reaktioner. Soja proteiner tilbyder nemlig de præcis samme fordele som whey, men er udvundet på en lidt anden måde, hvorfor mælkeallergikere særligt er glade for denne variant.

Når du køber soja protein, kommer det nemlig fra sojabønnen, der efterhånden er blevet en kilde til et stort udvalg af fødevarer. Sojabønnen er en bælgplante, der primært dyrkes i Asien, og det betyder samtidig, at det er en ganske billig form for protein, når det endelig er udvundet.

Sojabønner indeholder almindeligvis omkring 36% protein, men når det omdannes til decideret proteinpulver, fjernes de fleste fedtsyrer og kulhydrater, således der stort set kun er protein tilbage. Når du køber soja proteinpulver, vil proteinindholdet typisk være over 70%. Til tider vil du endda finde produkter, der har et proteinindhold helt op i nærheden af 90%.

Vi anbefaler: Bodylab Soy Protein

Bodylab Soy Protein (1 kg)Bodylab er kendt som en af de mest professionelle forhandlere af fitnesssupplementer i Danmark. Derfor kan du roligt investere i proteinpulver fra deres side – og soja er bestemt ingen undtagelse. Hos Bodylab kan du vælge to forskellige smagsvarianter, når du køber Soy Protein – “neutral” og “jordbær”. Førstnævnte har et proteinindhold på hele 87%, mens sidstnævnte ligger på 86%.

Det produkt, som du finder hos Bodylab, er vegetabilsk og indeholder hverken laktose, mælkefedt eller kolesterol. Derudover finder du alle de otte essentielle aminosyrer i proteinpulveret, hvorfor der aldrig er nogen tvivl om, at næringsindholdet er helt i top.

Bodylabs soja pulver er baseret på koldvandsekstraheret isolat. Med andre ord er alt det bedste fra sojabønnen blevet udvundet, og det sikrer køberen et fortrinligt produkt med et usædvanligt højt indhold af naturligt protein. Der er nemlig ingen brug af kemikalier, stærk varme eller genmodificerede bønner, når du køber fra Bodylab.

Produktet er super nemt at indtage. Du kan let kombinere det med enten vand, mælk eller juice, hvis du har en shaker, en blender eller sågar bare en almindelig drikkedunk. En portion svarer normalt til 35 gram proteinpulver, hvilket er lig med ca. 118 kalorier. Derfor bør du ikke bekymre dig om at tage på i vægt ved at indtage pulveret – i hvert fald ikke, hvis du nøjes med at kombinere det med vand.

Tip: Lav din shake i en juicer og tilføj flere lækre ingredienser. Find gode priser på juicere her.

Du finder en pose med 1 kg Bodylab Soy Protein hos Bodylab.dk for 199 kr. Hvis du køber mere end én pose, er det muligt at få en mængderabat!

Gå til Bodylab.dk

Vi anbefaler: Getbig.dk Soja Proteinpulver

Soja proteinpulver 2000gHvis du ønsker et alternativ til Bodylabs proteinpulver, er det værd at vende blikket over på Getbig.dk soja proteinpulver, som tilbyder de præcis samme fordele, men alligevel er et lidt anderledes produkt – og billigere, hvis vi kigger på mængden.

Getbig.dk soja proteinpulver er nemlig en komplet proteinkilde, der består af 100% sojaprotein isolat. Samtidig finder du alle de essentielle aminosyrer i produktet – og sojakilden er ikke genmanipuleret.

Igen er der tale om et produkt med så få allergener som muligt. Soja proteinpulver indeholder nemlig hverken kolesterol, laktose, gluten eller lignende, hvorfor du let kan indtage det, hvis du er vegetar eller mælkeallergiker. Det er kun, hvis du er allergisk over for soja, at produktet er no-go.

Getbig.dk tilbyder pulveret i tre forskellige varianter: Vanilje, Jordbær og Chokolade. Dermed varierer smagen, og det samme gør næringsindholdet – chokoladevarianten indeholder 76,70% protein, mens jordbær indeholder 81,6% og vanilje mest med 85,5%. Kaloriemæssigt er alle varianterne nogenlunde lige med Bodylabs sojapulver.

Forhandleren er selv kommet med et meget godt forslag til indtagelse af pulveret, og det forslag bringer vi gerne videre: Hvis du IKKE er vegetar eller allergiker, giver det nemlig super god mening at kombinere soja protein med whey protein i din shake. På den måde får du det bedste fra hvert enkelt produkt. Og hvis du virkelig ønsker at forbedre dine fysiske evner, kan du altid tilsætte kreatin eller andre supplementer oveni din proteinshake.

Du får 2 kg soja proteinpulver for 219 kr. hos Getbig.dk. Det er nok til ca. 2 måneder, hvis du dagligt tager den anbefalede mængde, som er på mellem 30 og 35 gram!

Gå til Getbig.dk

Andre alternative typer af proteinpulver

Et af de få minusser ved soja proteinpulver er, at det typisk ikke smager helt ligeså godt som andre proteinkilder. Så hvis smag betyder utroligt meget for dig, kan du eventuelt overveje at se nærmere på en anden type protein – mens du selvfølgelig blot kan holde dig til sojaprotein, hvis det er de gode effekter, du er mest ude efter.

Hvis vi skal anbefale et par andre typer af proteinpulver, er der især fire slags, som vi anbefaler:

  • Whey protein (valleprotein)
  • Æggeproteinpulver
  • Risproteinpulver
  • Økologisk proteinpulver

Hver især har de både fordele og ulemper, om end formålet altid er det samme – at tilbyde en let kilde til sunde proteiner og aminosyrer. Whey er generelt set det mest populære valg, da det er en fin proteinkilde, som typisk smager godt. Mælkeallergikere bør dog holde sig væk, og det er blandt andet en stor grund til, at mange i stedet vælger soja proteinpulver (eller en af de andre varianter, der lige blev nævnt).

Æggeproteinpulver er ligeledes et godt alternativ, hvis du vil prøve en ny form for protein. Størstedelen er udvundet af æggehvidepulver, og det er overordnet set et fint valg. Dog er proteinindholdet en smule mindre end ved soja – æggeproteinpulver ligger typisk på 70-75%, om end det dog er muligt at finde produkter med både større og mindre mængder af ren protein.

Risprotein har et næringsindhold, der minder meget om æggeprotein. Til jer, der ønsker en vegetabilsk proteinkilde, er det et rigtigt godt valg – men det samme er sojaprotein selvfølgelig også. Økologisk proteinpulver er primært et alternativ til whey, men det fortjener alligevel at blive nævnt. Det er nemlig 100% fri for tilsætningsstoffer, men dog udvundet fra mælk. En fordel ved økologisk proteinpulver er, at det indeholder gode mængder vitaminer og mineraler ved siden af proteinindholdet – deriblandt kalcium, magnesium, riboflavin og Vitamin B6.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR