Sådan undgår du vintersnue

Når vejret skifter, og det bliver koldere udenfor, starter forkølelses- og influenzasæsonen. Det kan være svært at forstå, hvorfor vi bliver mere syge om vinteren, men det skyldes især, at vi går og fryser.

Hvorfor bliver du syg om vinteren?

Det er faktisk slet ikke kulden i sig selv, der gør dig syg. Det er det faktum, at du fryser. Når du bliver kold på dine slimhinder, får du dårligere blodgennemstrømning, og så bliver immunforsvaret lavere. Virus kommer ind gennem næse og mund, som er slimhinder, og du bliver dermed hurtigere syg, når du fryser. Derudover lever virus bedre i et koldt miljø, og det kan derfor tage dig længere tid at blive rask.

Det kan du gøre for at undgå sygdom

Hold dig varm

Først og fremmest skal du undgå at få kolde slimhinder. Det gør du dels ved at holde dig inde i varmen og dels ved at pakke dig godt ind, når du går ud i kulden. Næsen er altid udsat i frostvejr, da den ikke kan dækkes til, men det kan faktisk hjælpe at hive halstørklæde eller krave op omkring næsen, når det er rigtig koldt.

Forebyg smitte

Forkølelse og influenza er virusbaserede, og det betyder, at du får sygdommene fra andre. Derfor er det en rigtig god idé at tage sine forholdsregler, når det er er højsæson for sygdomme. Vask hænder hyppigt og afsprit dem, når du har rørt ved offentlige håndtag, eller inden du spiser.

Hjælp dit immunforsvar

Jo bedre et immunforsvar, du har, des mindre risiko for sygdom. Ifølge videnskaben bør du sove godt (gerne 7-8 timer pr. nat), spise sundt og varieret og jævnligt dyrke motion. Derudover bør du undgå stress, da det er én af de største syndere i forhold til et lavt immunforsvar.

Undgå nys og host

Virussen kommer ind gennem næse og mund, og du smittes via personer, der i forvejen bærer virussen (men ikke nødvendigvis har udviklet sygdommen endnu). Derfor er det en god idé at undgå host og nys.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR