Sådan optimerer du din kost

Annonce

Hvis du træner meget, kender du garanteret til vigtigheden af, at du har styr på din kost. Om det er styrketræning, langdistanceløb, badminton eller noget helt fjerde, er kosten en afgørende faktor for din restitution. Sammen med søvn regnes din kost som et af de vigtigste parametre for, at du kan blive klar til den næste træning. Hvis du træner på højt niveau, er det derfor afgørende, at du spiser rigtigt.

Men hvordan spiser du så rigtigt? Dette er der desværre ikke noget enkelt svar på. Og det er derudover også et område, hvor der er mange strenge holdninger til, hvordan den rigtige kost ser ud. I de følgende to afsnit af denne artikel får du et par tips og tricks til, hvordan du kan navigere rundt i den jungle af kostråd, som du kan finde på nettet og i forskningen.

Den rigtige fordeling af protein, fedt og kulhydrater

Det er overordnet et stort skridt i den rigtige retning, hvis du får styr på, hvorvidt du får den rigtige mængde af protein, fedt og kulhydrater. Derudover er det også vigtigt, at du får kvalitetsprotein, de rigtige fedtsyrer samt de rigtige kulhydrater. Fordelingen er svær at sige noget præcist omkring, da der er stor forskel fra sportsgren til sportsgren. Hvis du eksempelvis dyrker en sport, hvor det er vigtigt med råstyrke og muskelmasse, skal du generelt inkorporere mere protein i din kost. Hvis du derimod er langdistanceløber, er det vigtigere, at du får tilstrækkeligt med kulhydrater. De gode proteiner finder du i produkter som linser, tofu, bønner og nødder. Du kan også få en fin mængde protein gennem kød. Her skal du dog være opmærksom på, at størstedelen af dit proteinindtag stammer fra planteriget. Hvis du har lyst til nogle retter med kød, kan du med fordel vælge kød i høj kvalitet. I dette tilfælde kan du eksempelvis bestille dit kød online.

Spis på de rigtige tidspunkter

Ovenstående er ofte et lidt overset element i kosten, men det er ikke desto mindre vigtigt, hvis du virkelig skal optimere i forhold til din fysiske ydeevne. Dette råd hænger sammen med din restitution, hvor det tidligere blev nævnt, at søvn også er vigtigt. Hvis du spiser et stort måltid tæt på sengetid, vil det gå udover din søvn og dermed også din restitution. Din krop vil bruge mere energi end nødvendigt på at fordøje maden. Spis derfor ikke for tæt på sengetid.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR