Sådan kommer du igang med løbetræningen

Løb er sundt. For din krop og dit sind! 

Det er en motionsform, der dokumenteret giver en positiv effekt både for dit fysiske og psykiske velvære. Og så er det også en motionsform, der ikke kræver så meget forberedelse for at komme i gang. 

Det eneste, du skal bruge er naturen og et par gode løbesko, der passer til din individuelle løbestil og til dine fødder. 

Et godt sted at starte inden du går i gang med at løbe er hos www.runnerslab.dk i Aalborg. Runners Lab er en specialbutik indenfor løb, hvor medarbejderne er løbespecialister og kan hjælpe med alt inden for løb, herunder også vejledning i skader, træning og genoptræning. 

 

Løb for en sund livsstil

Løbetræning er en sund motionsform, som bærer mange positive effekter med sig – både for krop og sind. 

Løb er blandt andet godt til at styrke både knogler og led. Samtidig styrker du også dine lunger og hjerte, samt hele dit kredsløb. Løb er også med til at give dig en lavere hvilepuls og blodtryk, og så er det med til at lindre spændinger og stresssymptomer. 

Det giver en højere livsglæde at løbe, fordi løb bl.a. er med til at frigive endorfiner i din hjerne. Endorfiner er en slags lykkehormon, der bliver frigivet i hjernen, når man motionerer. Det giver en lykkerus, som ofte bliver omtalt som “runner’s high”. 

 

Få fat i et par gode løbesko til din træning

For at få succes med løbetræningen, så kræver det et par gode løbesko. Og det skal gerne være et par løbesko, der passer til dig og din løbestil.

Føromtalte Runners Lab kan rådgive dig i hvilke løbesko, der passer præcis til din individuelle løbestil. Det er nemlig ikke selvsagt, at de løbesko, som dine venner anbefaler, er de rigtige for dig. Du kan få vejledning i butikken, og de kan foretage en løbestilsanalyse, der afgør, hvordan du løber. 

Lidt mindre end en fjerdedel af befolkningen løber med en neutral løbestil. Her er det vigtigt, at du vælger et par løbesko, der passer til det. Du finder bl.a. New Balance løbesko til neutral løbestil hos Runners Lab, men også fra mange andre mærker. 

 

Jagten på “The Runner’s High”

Hvis du ikke allerede er overbevist om at komme i gang med løbetræningen, så vil vi lige nævne fænomenet “Runner’s High” igen. 

Løb er sundt for din krop fysisk. Det styrker din krop indefra og ud. Samtidig har det en stor effekt psykisk på dig. Løb er bl.a. med til at udløse de såkaldte “lykkehormoner”, endorfiner, i hjernen på dig, mens du løber. Derfor oplever mange løbere en stor lykkerus efter, at de har løbet en tur.

Og hvis du bliver lykkelig af at løbe, hvorfor så ikke gøre det? 

 

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR