Mountainbikes: Til dig der elsker fart og spænding

Sponsoreret: Elsker du fart og spænding, og har du brug for at tilføre disse aspekter til dit liv, vil det være ideelt at køre mountainbike. Herved har du rig mulighed for at komme ud i den danske natur – og ud på steder, hvor terrænet er lidt vildt og udfordrende. Cyklen er perfekt til at komme igennem skovområder med skarpe sving, voldsomme nedkørsler, stejle stigninger og spændende singletracks. Du vil derfor få gang i pulsen, få et adrenalinkick og få testet dine evner i det hurtige terræn. Især nu hvor foråret snart kommer frem, er der rig mulighed for at komme ud i skovene på en mountainbike – også kaldet en MTB.

Robust og kan holde til meget

Noget af det, der adskiller mountainbiken allermest fra den almindelige cykel, er, at den er bygget mere robust. Det er den, fordi den netop skal kunne holde til at cykle igennem mere udfordrende former for terræn. Dette betyder, at langt de fleste MTB-cykler har suspension gafler. Disse suspensionsgafler sørger for at opsuge stødene, som naturligt fremkommer på bakkede stier og veje. Derudover har de bredere dæk end bycyklen. Dette er for at give en lavere rullemodstand. Netop den lavere rullemodstand kan også opnås gennem et lavere dæktryk, og derfor er det yderst godt at vælge et cykeldæk, som har lavt dæktryk.

Tip: Sådan undgår du skader og får en bedre oplevelse på din MTB

Hvis du gerne vil undgå skader og generelt have en bedre oplevelse, når du cykler MTB, så kan det anbefales at få lavet et bikefit.

Et bikefit går ud på at få indstillet cyklen så optimalt som muligt ift. lige præcis din krop og dine behov.

Hvis det kunne være noget for dig, så kan du læse mere om bikefit her: https://velofit.dk/bikefit

Lavere gear til bakkerne

For at gøre det så nemt som muligt at komme opad bakkerne har mountainbikes typisk lavere gear. Dette gør det muligt blot at blive siddende på cykelsædet, selvom kræfterne skal bruges til at komme opad bakken. Gode gear til en MTB er gear med lang holdbarhed, stor præcision samt lav vægt. Generelt bør alt på cyklen være af så lav vægt som muligt, da dette vil gøre kørslen lettere og mere behagelig.

Dækkenes diameter har betydning

Som nævnt tidligere har dækkenes tykkelse en betydning for komforten under cyklingen, og derfor har mountainbikes typisk bredde dæk. Men dette er ikke den eneste størrelse på dækkene, som har betydning. Diameteren af dækkene er ligeledes med til at påvirke cykelglæden. Oftest er diameteren på dæk til MTB-cykler 27,5” og 29”. Jo mindre en diameter man vælger, jo større kontrol over cyklen vil man opnå. Har man derfor brug for en MTB, der er nem at manøvre rundt med, vil 27,5” være det bedste. Ønsker man i stedet at nå den største tophastighed, vil det være bedre med et 29” dæk. Denne størrelse dæk vil nemlig sætte sig mindre fast i terrænet, hvilket øger farten. Derfor er der ikke én dækstørrelse, der er bedre end den anden – det gælder blot om at vælge det, som bedst passer til ens behov.

Dette var en gennemgang af nogle de ting, som du skal være opmærksom på ved køb af en mountainbike. Har du fået mod på at købe en MTB selv, kan du her se tilbud på mountainbikes, hvor Cykelexperten kører gode tilbud på mountainbikes. Disse er i den grad værd at tage et kig på, hvis du ønsker at komme ud i naturskønne omgivelser samt få fart og spænding ind i livet.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR