Guide: Løbesko til brede fødder

Hvis du har lidt brede fødder, så har du højst sandsynligt brug for et par specielle løbesko. Det er på ingen måde behageligt at løbe med et par almindelige løbesko, hvis ens fødder er lidt bredere end normen. Derfor kan det i den grad svare sig at købe et par løbesko, der er egnet til brede fødder.


Se eksempler på løbesko til brede fødder ved at klikke her


Der er en del løbere, som har problemer med at passe en ganske normal løbesko, fordi de har for brede fødder – hvilket på sin vis er godt, da det har fået flere producenter af løbesko op af stolene. Der er nemlig en del mærker, der efterhånden er begyndt at producere løbesko til brede fødder, så der er noget til ethvert sæt fødder.

Der er flere forskellige faktorer, der kan spille ind, og dermed er der også nogle forskellige årsager, du kan kigge på, når du skal finde ud af om du har et par fødder, der er lidt bredere end normen.

Symptomer på for brede fødder i løbeskoene

Hvis du har en mistanke om dine fødder er lidt for brede til et par normale løbesko, så kan det være en god ide at kigge efter symptomer som disse:

 • Vabler
  Vabler på den forreste del af foden er som regel en indikator på, at dine fødder er for brede til dine løbesko. Så hvis du ofte har problemer med vabler, så kan det være en god ide at købe en bredere sko.
 • Manglende blodtilførsel
  Det kan også være, at dine fødder mangler blodtilførsel, når du løber i en almindelig løbesko. Er det tilfældet, så er det også en god ide at gå på jagt efter et par løbesko til brede fødder i stedet for dem, du har i forvejen.
 • Sidder overdelen for stramt?
  Det kan også være, at skoen i bunden passer fint omkring fodens fit, men øverst føles pressende og snæver. Det er et tegn på, at du skal have mere plads til dine fødder, og det finder du i et par brede løbesko.

Mærker der laver gode løbesko til brede fødder

Hvis du har en eller flere af symptomerne herover, eller du bare ved, at du har brug for et par brede løbesko, så kan det være en god ide at gå efter et af de følgende mærker, når du skal ud og have dig et par nye sko at løbe i.

Mærkerne, der specielt har kastet sig over løbesko til brede fødder, er eksempelvis:

 • New Balance (1080 og 1260 serien)
 • Asics (GT 1000, 2000 og 3000 serien)
 • Brooks (Adrenaline GTS serien)

Vi anbefaler følgende forhandler af ovenstående mærker:

billigsport24

Se udvalg af løbesko hos Billigsport24.dk


Der er ingen tvivl om, at hvis du har et par brede fødder, der normalt plejer at løbe rundt i et par ganske almindelige løbesko, så vil det føles som paradis at komme over i et par løbesko, der er beregnet til brede fødder.

Der findes flere forskellige slags bredder, og derfor er det en god ide at undersøge, hvilken bredde du har brug for, inden du bare køber et par tilfældige sko. Bredderne går som regel fra A (Kvinder) eller B (Mænd) til E, hvor A og B er smallere sko, mens E er den bredeste model.

Ved nogle af modellerne er de derudover også delt op med numre, så det er ikke unormalt at falde over en sko med bredde 2E, 4E eller 6E eksempelvis. Jo højere et tal de har, jo bredere er skoene.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR