Lider du af løberknæ, så læs med her

Lider du af løberknæ? I så fald er du langtfra den eneste, da det er en meget udbredt skade blandt løbere, der løber lange distancer. Løberknæ opstår ved, at man overbelaster sit knæ ved for hård træning. Der findes mange undersøgelser om, hvordan man behandler et løberknæ bedst muligt. Forsøg viser, at det blandt andet er vigtigt, at man laver øvelser med sin hofte. Det kan du læse meget mere om her i artiklen, så du kan blive klogere på, hvordan du slipper af med løberknæ.

Det er en god idé at lave sideplanken

Der har længe været en udbredt forståelse af, at løberknæ behandles mest effektivt, når man laver knæøvelser. Det virker umiddelbart også mest logisk. Dog viser forskning nu, at du i stedet bør fokusere på at lave nogle gode øvelser for hoften. Det er eksempelvis en god idé at lave sideplanken. Den fungerer ved, at du skal lægge dig ned på din ene side og så hvile på underarmen samt ydersiden. Det er vigtigt, at du spænder godt op i din krop, mens du laver øvelsen, så du er helt stiv. Hold denne stilling i cirka et minut, og gentag så øvelsen på den anden side.

Skær ned på længden af dine løbeture

Hvis du døjer med løberknæ, er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at skære ned på længden af dine løbeture. Dog må du ikke stoppe fuldstændigt med at løbe, og du kan eksempelvis begynde på løbeture på cirka to-tre kilometer. Endvidere bør du bestemt ikke øge din løbedistance med meget mere end ti procent mellem ugerne, og du skal derudover huske at strække rigtig godt ud, efter at du har været ude at løbe. Hvis du døjer meget med smerter, kan du med fordel vælge at putte en pose med is direkte på dit knæ i 20 minutter efter endt tur. Det er her vigtigt, at du sørger for at lægge et viskestykke mellem din hud og isposen.

Styrketræn dine ben og baller for en mere optimal løbestil

Hvis du gerne vil forebygge en ny skade, kan du med fordel begynde at styrketræne de muskler, der er omkring rygsøjlen. Endvidere bør du også styrketræne baller og ben. Det giver dig nemlig en langt mere optimal løbestil, der er mere rank, og det kan således være med til at forebygge, at du ikke bliver ramt af en ny og irriterende skade. Læs mere om behandling af løberknæ her på siden, så du kan vide dig sikker på, at du gør alt for at undgå skaden.

Artiklen er sponsoreret.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR