Kostplan

En kostplan er en plan for kost til hvordan du kan spise, så du har nemmere ved at opnå de resultater du ønsker. En kostplan kan hjælpe dig med at tabe dig, tage på eller bibeholde vægten. For at tabe sig skal man være i kalorieunderskud, for at tage på skal man være i kalorieoverskud og for at bibeholde vægten, skal man spise den samme mængde kalorier som man forbrænder på daglig basis. Så vil du gerne have mere struktur over det hele angående kosten, så er en kostplan et ret godt redskab til dette.

 

Det er dog vigtigt at huske at du ikke skal sulte, eller være på kur, det skal være noget du kan holde til langsigtet, ellers vil du hurtigt opleve at det ikke er holdbar langsigtet. Det er nemt at tabe 5 kilo, og mindst lige så nemt at tage 5 kilo på, men det handler om måden det bliver godt på. Det er ikke sort hvid, men det handler om at finde en overskuelig måde at gøre det på så man kan holde tempoet og blive ved med det man gør. Det handler mere om en livsstilsændring end blot at opnå et tab af kilo eller det modsatte.

 

Ofte vil en sund og varieret kost være løsningen for det du vil opnå, og det skal ikke være forbudt at spise noget. Slik, pizza, sodavand og alkohol er alt sammen ikke noget som du ikke må få. For hvis du virkelig har lyst til det, handler det om at finde ud af hvilken grænse du skal lægge op af, så du ikke overspiser eller bare spiser det for at spise det. Mange vil opleve det spiser ikke efter sult, men efter kedsomhed. Det er derfor vigtigt at mærke efter.

 

Der er mange forskellige kostplaner og kure, som kan hjælpe med et vægttab, men i sidste ende handler det ikke om vægttab. Det handler om at have det godt i sin krop, og det man ser i spejlet. To personer som vejer det samme kan se helt forskellig ud i spejlet, og kroppen kan have det på to vidt forskellige måder. Søvn, træning og andet er også enormt vigtigt hvis man vil have det optimale ud af en sund kostplan. Tænk derfor over om du kan gøre andre ting for at hjælpe dig selv på vej.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR