Kødfri mandag? Derfor bliver du sundere ved at spise mindre kød

Annonce:

Der er ingen tvivl om, at kød er noget af det mest smagfulde, du kan sætte tænderne i, når du skal grille, eller når du skal lave mad til familien på en helt normal hverdag. Kød har en helt speciel smag og en helt speciel tekstur, som ikke kan efterlignes, og det er derfor let at forstå, at kød har været en fast del af den menneskelige diæt i mange tusinde år.

 

Men det komme ikke uden ulemper at spise kød, og derfor kan det også være en god idé at kigge på dit eget kødforbrug, hvis du spiser meget kød hver dag. Men hvorfor skal du egentlig spise mindre kød?

 

Styrk din sundhed med mindre kød og flere grøntsager

En af de helt store årsager til at spise mindre kød i daglige, er den effekt, det kan have på din sundhed. Der kan være store problemer forbundet med at spise meget kød i det daglige, og her er især rødt kød og forarbejdet kød store syndere.

 

Forarbejdet kød er nemlig blevet forbundet med udvikling af forskellige kræfttyper, mens rødt kød fører andre ulemper med sig. Det er bl.a. bevist, at store mængder af rødt kød øger risikoen for overvægt, for forhøjet blodtryk samt for sukkersyge, og der er derfor mange gode grunde til at skæret lidt ned for kødforbruget, hvis du spiser det hver dag.

 

Du kan erstatte nogle af dine kødretter med grønsagsretter, der omvendt indeholder en masse gode vitaminer, mineraler og meget andet, der er godt for din krop og din sundhed. De mange gode næringsstoffer vil du få mere af ved at spise mindre kød og flere grøntsager, mens du også vil opleve andre fordele som eksempelvis et øget energiniveau i det daglige.

 

 

 

 

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR