Gode grunde til at komme mere ud

Annonce

En ting er sikkert, hvis det at komme mere ud i naturen kunne fås på recept så ville det være noget lægen ofte ville ty til at udskrive. Naturen kan nemlig noget helt særligt som piller og rådgivning, psykologhjælp, sundhedsvæsen og alt muligt andet ikke kan.

At være i naturen kan være mange ting

At være ude i naturen betyder ikke nødvendigvis at sidde på en græsplæne og meditere, eller at vandre indtil du får vabler på fødderne. Faktisk kan naturoplevelser også være at fare ned af en bakke på en mountainbike, sove i telt, sejle i kano, se på fugle, opdage smukke steder i Danmark og i resten af verden. Naturen byder på uendeligt mange oplevelser, og der er faktisk noget for enhver smag. Savner du inspiration og viden for at komme igang, så klik ind på adventuresport.dk, herunder kan du også læse mere om hvad det er naturen kan gøre for dig som er så godt.

Positiv indflydelse på sindet

Naturen har utrolig mange positive indflydelser på sindet, massevis af studier har påvist at når vi mennesker opholder os i naturen kan det give større mentalt overskud sammen med en forbedret sundhed. Risikoen for angst og depression nedsættes markant, og naturen kan også være en hjælp i behandlingen. Faktisk har flere års forskning vist at manglende adgang til udeområder kan medføre større risiko for. psykiske sygdomme

Sundhedsgevinster

Hvis du vælger at bruge naturen til at motionere i, så medføre motionen selvfølgelig en lang række sundhedseffekter, men derudover får du altså også et ekstra skud D-vitamin ved bare at opholde dig mere udenfor, hvilket især i norden er et problem.

 

Det er også bevist at det at opholde sig i naturen reducerer stress, og kan give op til 20% bedre hukommelse efter blot kort tid. Faktisk kan blot to timer om ugen gøre en forskel på det mentale helbred.

Hvorfor er naturen så god for os?

Det kan måske lyde lidt vildt og nærmest utroligt at naturen kan have positive effekter på alt fra immunforsvaret og til demens, men ikke desto mindre er det sandt. Mere og mere forskning og reelle målinger af hjerneaktivitet viser at der sker en helt masse med os når vi opholder os uden for.

 

Når vi mærker kulde, vind, sol, regn osv. i vores ansigt og på resten af kroppen stimulerer det vores sanser, og sætter gang i en række biologiske funktioner i vores krop som altså har stor indvirkning på os.

 

 

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR