Ferieguide: Tre bud på en aktiv ferie

Rigtig mange danskere forbinder sommerferien med en tid hvor man slår benene op og læner sig tilbage i havestolen med en kold øl i hånden og slapper helt af. Men rent faktisk er sommeren en rigtig god tid på året til at ændre livsstil og få gang i træningen, både fordi vejret er bedst, dagene er varme imens de tidlige morgenerne og aftenerne er kølige. Og netop derfor, kan det give god mening at tage på en aktiv ferie i løbet af sommeren. Så hvis du selv mangler noget inspirationer, så kommer der en kort guide til mulige destinationer, der egner sig godt til aktive ferieformer.

1: Club La Santa Sport, Lanzerote

De fleste danskere tager til Lanzarote og Club La Santa sport i vintermånederne, men det er rent faktisk muligt at flyve fra Danmark til Lanzarote alle årets måneder, og derfor kan man sagtens lægge vejen forbi dette berømte feriested i løbet af sommerferien. Om sommeren er temperaturerne naturligvis højere end om vinteren, men det omkringliggende hav har en kraftig afkølende effekt. Derudover er der flere aktiviteter og temauger i løbet af sommerhalvåret, hvilket gør at der både er noget at lave for børn og voksne. Og sidst men ikke mindst, så er det også muligt at skifte træningstøjet ud med badetøjet og tage en tur på stranden i stedet. På Club La Santa Sport er der således muligt at dyrke en lang række sportsgrene fra svømning til bodybuilding og fodbold mm.

2: Cykelferie i Østrig

En anden god ferieform som giver en masse motion er cykelferie. Her får man både brændt en masse kalorier af og man får mulighed for at opleve et land på en langt mere autentisk måde, end hvis man tager på chater- eller bilferie. Hvis dette er en ferieform der appellerer til dig, så er det værd at overveje at tage til Østrig. Selvom sommermånederne er noget mange forbinder med Tour de France, så er Østrig ideelt hvis man gerne vil på cykelferie af flere grunde. For det første fordi, at vejene generelt er brede og i god stand. Dernæst er landskabet varieret så man både kan komme til at køre i meget fladt og bakket terræn i bjergene i løbet af sin rejse. Og som en sidste ting så er Gashauses meget udbredte i Østrig hvilket betyder at der i enhver lille by ligger mindst en håndfuld Gasthauses, hvor man kan få en seng for natten til billige penge. Derudover er det lige en tak køligere i Østrig end både Frankrig, Italien og Spanien.

3: Vandreferie langs Pilgrimsruten, Spanien

En sidste mulighed man kan benytte sig af hvis man vil have en aktiv ferie er at tage på vandreferie eller backpacking, som det også kaldes. Det gode ved denne ferieform er at den både stiller høje krav til din kondition og din udholdenhed. Grunden til dette er, at man hurtigt får gået mange hundrede kilometer i løbet af sin ferie, alt imens man slæber rundt på en stor mængde bagage, hvilket er med til at styrke din krop. Det gode ved en vandreferie er at man kan tage på vandreferie mange forskellige steder og det er en relativ billig ferieform. Men skal dog være forsigtig, da man kan komme galt af sted. Men hvis dette er en ferieform der appellerer til dig så kan man både vælge at tage til Norge eller Sverige, hvor klimaet er lidt køligere herhjemme, men hvor naturen er noget mere barsk, hvis man vil ud at gå i de norske eller svenske fjelde. En anden mulighed er at tage til Spanien, hvor mange danskere hvert år vælger at gå den såkaldte ’Pilgrimsvej’ fra La Carouna i det nordvestlige Spanien til hovedstaden Madrid. Her starter man i et klima i La Carouna som både er køligt og fugtigt og slutter en uge senere sin rejse i Madrid midt i den spanske ørken, hvor dagstemperatuerne kan nå op på over 40 grader. Og undervejs får man virkelig den spanske kultur og klima helt ind under huden. Så du kommer helt sikkert hjem med færre kilo på kroppen og flere oplevelser i rygsækken.

Hvis du gerne vil give din kæreste en mulighed for at være aktiv i ferien kan du finde yderligere inspiration på denne side.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR