Få styr på kroppens vitaminer

Annonce:

Har du styr på, hvilke vitaminer kroppen kan danne, og hvilke den har brug for at indtage? Det er sådan, at der både er de naturlige vitaminer, som kroppen helt naturligt danner og bruger, og som man ikke behøver indtage bestemte fødevarer for at opnå, mens der er andre, vi har brug for at få gennem føden eller fra andre kilder. En af de mest kendt er måske D-vitamin, som vi får gennem blandt andet solens lys, mens C-vitamin blandt andet kan findes i citrusfrugter.

Desværre er det ikke alle, der har et sufficient niveau af vitaminer, og det kan vise sig som blandt andet træthed eller manglende overskud, ligesom dit immunforsvar kan være påvirket af vitaminmangel. Derfor kan det være en god idé at spise vitamintilskud. Der findes multivitaminer i mange varianter, og du kan måske danne dig et overblik her. Du kan ligeledes læse om, hvad de enkelte produkter indeholder.

Hvad er det rette for dig?

Det kan være, du synes, det er svært lige at overskue, hvad det egentlig er, du har behov for. Generelt er det sådan, at så længe du holder dig til de anbefalinger, der er skrevet på pakken, så er du ikke i risiko for at overdosere på vitaminer – men det er alligevel en god idé at finde ud af, hvad de generelle retningslinjer og anbefalinger er.

Der findes også pakker, der ikke er multivitaminer men i stedet specifikke vitaminer. Det kan være, du ved din læge har fået besked om vitaminmangel, og så kan der være behov for at ramme mere specifikt. I andre tilfælde er vitaminer kombineret med andre former for kosttilskud. Det gælder blandt andet kalk, der ofte er kombineret med D-vitamin, som rigtig mange for eksempel anbefales at indtage i vinterhalvåret, hvor kroppen ikke modtager lige så meget sollys, som den gør om sommeren.

DEL

INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR