Din mentale sundhed

Velkommen til Din mentale sundhed. Den nyeste tilføjelse her på Fitto.dk, men samtidig en af de vigtigste, hvis du spørger mig.

Jeg er af den overbevisning, at når vi i dag tager et valg om at leve et sundere liv, træne noget mere, spise end bedre kost, eller noget helt tredje, er det ofte et eksternt incitament, der er med til at skubbe os ud over kanten. Tænk over det. Sidst du kom rigtig i gang med træningen eller kosten kørte på skinner, hvor kom den motivation fra? Var det en god kammerat, der lige havde gennemført en iron man? Havde din bedste veninde tabt sig fem kilo og så fremragende ud i sin kjole lørdag aften? Eller måske var det bare en artikel du læste, eller et TV program du så. Pointen er, at disse skub ikke altid kommer indefra og måske glemmer vi nogle gange at have os selv med og være tro mod egne behov og lyster.

Det er netop derfor kategorien hedder Din mentale sundhed. Jeg vil skrive indlæg om de psykiske aspekter af livsstilsændrende beslutninger, konsekvenserne af at lade sig styre for meget af eksterne incitamenter, samt give redskaber til mental træning. Men det er din opgave som læser at filtrere. Lad dig inspirere, bliv klogere og del med din omgangskreds, men tag kun det ind, du mener kan være med til at forbedre din livskvalitet og din mentale sundhed.

Din mentale sundhed skal ses som et inspirationsunivers, der har det overordnet formål at få dig til at lytte til dig selv og din krop, før, undervejs og efter du kaster dig ud i et nyt sundhedsprojekt.

Indlæg i kategorien Din mentale sundhed

Når den dårlige (jule) samvittighed kommer listende

Har du kommentarer eller spørgsmål til Sofie, så hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte hende på mail: she92@outlook.dk eller mobil: 31186521.

Skribenten 

Mit navn er Sofie Henriksen. Jeg er 24 og bor på Frederiksberg. Til sommer bliver jeg færdig med min kandidat i Intercultural Marketing fra CBS. Derudover arbejder jeg som konsulent i et lille design- og kommunikationsbureau på Frederiksberg.

Kost og træning er en meget høj prioritet i min hverdag og for mig er løbeturen eller timerne i træningscenteret ren terapi. Men det har taget lang tid for mig, at nå dertil. Jeg har en lang fortid med spiseforstyrrelse, og jeg kæmper stadig med at prioritere min mentale sundhed. Samtidig har jeg en omgangskreds, hvor angst, depression og stress ofte er kommet lidt for tæt på, og jeg er rigtig bange for, at vi efterhånden er normen mere end undtagelsen. Derfor har jeg valgt at starte Din mentale sundhed. Ikke fordi jeg er ekspert. Tværtimod. Men fordi jeg tror, jeg deler min erfaring og mine tanker med mange af jer, og fordi jeg gerne vil italesætte og sætte fokus på det vi ofte glemmer. Os selv.