Dette indhold er sponsoreret
Kroppens forbrænding bliver ofte også omtalt som kroppens stofskifte. Forbrænding er i den sammenhæng et begreb, der dækker over den proces, der sker, når din krop nedbryder og udnytter fødevarer og omsætter energien derfra. Hvis du spiser mere, end din krop kan forbrænde, vil de ekstra kalorier altså blive lagret i form af kropsfedt. Det er først, når du er i kalorieunderskud, at fedtdepoterne begynder at blive nedbrudt. Det kan være svært at finde rundt i, og vi har derfor samlet tre tips i denne artikel til, hvordan du kan øge din fedtforbrænding.
Intervaltræning
Motion og træning er den ultimative nøgle til fedtforbrænding. Du kan nemlig øge din generelle forbrænding ved at dyrke mere motion. Når det kommer til forbrænding af fedtdepoterne, er især intervaltræning et godt middel. Træning i høj intensitet afbrudt af korte pauser med lav intensitet fungerer utrolig godt for din fedtforbrænding. Når du træner med høj intensitet bruger din krop kulhydrater som brændstof samtidig med, at den forbrænder fedt for at restituere i pauserne med lav intensitet. Intervaltræning er også smart, fordi det ikke stjæler lige så meget af din tid i en travl hverdag, så det er muligt at presse lidt flere træninger ind end normalt.
Genopfyld depoterne
Når du træner, er maden, du indtager, altafgørende. Maden er det brændstof, du bruger i din træning, og derfor har din kost en direkte effekt på, hvilke resultater du opnår. Generelt skal du sørge for at opretholde en god balance mellem at indtage kulhydrater, protein og sunde fedtstoffer hver dag. Derudover er det en god idé at indtage en form for protein og lidt kulhydrat inden for de første 30 minutter, efter din træning er afsluttet. Når du spiser kort efter din træning, er du med til at hjælpe den på vej med både restituering og genopbygning. Du har nemlig en øget forbrænding i tiden efter din træning, så din krop har brug for nærende og sund mad. Hvis du først spiser et par timer efter din træning, vil din krop bruge meget længere tid på at restituere og genopbygge sine depoter.
Husk de tunge vægte
Udover intervaltræning skal du også huske at styrketræne. Når du løfter tungt, får du opbygget muskelmasse, som netop er med til at øge din fedtforbrænding. Dette er fordi, at muskler konstant forbrænder fedt. Du forbrænder altså en masse kalorier, når du styrketræner, fordi det giver en lang efterforbrænding. Det øger dermed din forbrænding, både når du træner, men også når du hviler. Det optimale er at styrketræne to til tre gange om ugen, men hvis du er nybegynder, kan du også sagtens se fremskridt og mærke en effekt ved blot at styrke én gang om ugen. Det vigtigste er, at du kommer i gang og kommer afsted.